Äntligen helg

Så var det äntligen fredag och helgen är här! Vaknade upp imorse jättetät i näsan, rinnande ögon, ont i halsen och feber. Kunde inte prata eller något. Såfort jag klev ur sängen började huvudet snurra. Mamma fick ringa skolan och sjukanmäla mig ännu en dag *suck* Jag vill inte vara sjuk, vad tjänar man på det liksom?

Hela morgon (kunde inte somna om) har jag kollat på Sagan om ringen 2, lyssnat på musik och gjort allmänt non-doing. Måste snart pallra mig ner till stan för att ta en buss till stallet, hästen sköter inte sig själv hur sjuk man än är förstår ni... Ni med hästföräldrar, var glada! Mina vill kunna hjälpa till men de kan ju ingenting om hästar och hästskötsel. Även om pappa är uppfödd på hästgård med massa hästar och faktiskt (påstår han) kunde rida riktigt bra en gång i tiden så litar jag väl inte helt heller på att de gör rätt, haha. Så de skulle nog sluta med att jag fick åka upp ändå för att se så de inte glömt något...

Nej, nu får jag skynda mig ner till stan, ska träffa upp Carolina och köpa en kaffe till min stackars hals.


Hemma till slut

Efter att skolan slutade vid 3 åkte jag direkt till stallet och nu är jag hemma. Eller ja, jag kom hem vid 6 så nog allt har jag varit hemma en liten stund. Sitter här med en kopp rykande het nyponsoppa och tittar på Sagan om Ringen II. :P Min hals gör verkligen jätteont nu och näsan rinner och jag fryser hela tiden. Skönt att det snart är helg!

Har lite läxor att göra ikväll, bl.a en läslogg om boken "Mannen utan Öde", rysligt dåligt skriven bok med en gripande historia, fråga mig inte hur de går ihop...

Kramar från en snuvig Sofia

Torsdag

Jag är äntligen tillbaka i skolan =) Är dock fortfarande sjuk men torsdagar är dagen man inte får missa då vi har alla ämneslektioner den dagen. Lite taskigt kan jag tycka att lägga de på samma dag men vad gör man?

Mår iallafall fortfarande skit, halsen ömmar, jag fryser och är illamående. Tät i näsan börjar jag bli också... Ska gå ner till skolsyster sedan och be henne titta i halsen och säga vad jag ska göra, klarar inte en hel skoldag+stallet såhär.

Ska jobba på lite nu men uppdaterar igen senare om jag klarar mig igenom dagen. tjiing!


Sjuk.... igen :(

Imorse vaknade man upp utan huvudvärk men istället en väldigt öm hals. Nämmen jippie...! Och det är nu man inte vill vara sjuk för vi har så grymt mycket i skolan. Gaaah..! Jag proppar mig full med Strepsil och Ipren här hemma så imorgon är jag i skolan igen, beware!

Nu tjatar jag igen, haha, men jag kan inte riktigt släppa Oscarsgalan än. Kate Winslet fick ju äntligen sin Oscar, helt otroligt roligt! Hon borde fått en redan efter Titanic. Även Sean Penn och Penelope Cruz fick varsin Oscar och de var välförtjänta. Speciellt för Sean's del.

Men Hugh Jackman, wow, han var helt otrolig i hostrollen. Och som han sjunger..! Ni som missade galan och inte spelade in ska absolut se den på IDAG kl 21.45 på SVT 1. Det är bara en sammanfattning som jag tror de kommer visa shownummerna.

Och idag börjar BOKREAN, missa inte! :D

tjiing!

God Kväll =)

Mår fortfarande usligt, fryser och har en fruktansvärd huvudvärk. Ont i knät har jag också fått nu, börjar bli riktigt trött på att aldrig må 100... Äter ju massa kosttillskott för mitt imunförsvar, det fungerade i början men inte nu längre så nu får jag leta efter något nytt *suck*

Har varit ett sväng i stallet iallafall, blev longering idag. Borstade även väldigt länge, Krutan njöt :D

Har inte så mycket mer intressant att säga, sitter nu i soffan och tittar på min inspelning av Oscargalan tillsammans med mamma som ville se.

Ska snart sova tror jag allt, har sovit så himla dåligt på sistone. Håller tummarna för att min kropp tillåter mig att gå till skolan i m

Sank yo Heath

Så var galan över, såg inte hela utan spelade in en stor del av den, men hann se Robert Pattinson LIVE när han presenterade de mest romantiska filmerna 2008. Gaaah, man blev helt "dazzlad" i soffan.

Get ready to be dazzled.



Heath Ledger vann sin Oscar, postum. Det var de enda rätta, han förtjänade sin mer än någon annan där inne. Nästan alla superkändisar i publiken grät under Heath's pappa, mamma och systers tacktal. Ingen kunde undgå att bli rörd.

Kvällens snyggaste klänning var without a doubt Nathalie Portmans rosa skapelse. Helt lovely. (wow, vad jag låter som en sablans modebloggare... :3) Vi (jag, Ottilia/lethal_smile, Nina/ninsan, Lisa/BasicLisa och en till) satt inne på MSN och blev tokiga varje gång Rob visades i TV:n och betygsatte alla fina (och mindre vackra) klänningar.



Och kvällens host, Hugh Jackman, var fantastisk! Underhållande, rolig och helt perfekt som Oscar underhållning. Sen är han ju riktigt snygg med, det är ju ett plus. ;D



Och det bästa på hela galan, den lilla kinesen som vann en Oscar för bästa animerade kortfilm. Sank yo! :D

Galans bästa tacktal


*jag vet att det inte är det bästa sättet att kurera sig genom att vara uppe halva natten men 3 koppar kaffe mellan 21-23 som lindring mot huvudvärk gjorde det omöjligt att sova. Frös också som en tok o hade feberfrossa...*

Tack för mig :D

OSCARSGALAN

Dåligt med uppdateringar var det här ja, men jag har haft sjukt mycket för mig, hela dagen igår (eh, iförr går, lördag) spenderades i Göteborg på Göteborg Horseshow. Men mer om det senare.

Nu sitter jag iallafall och tittar på Oscar Academy Awards, årets höjdpunkt! Kan ju inte sova, mår så sjukt dåligt här under mitt fleecetäcke jag köpte till Krut men adopterade själv, haha. :D Fryser, har ont i huvud och hals, ingen höjdare. Blir ingen skola i morgon, även om jag faktiskt ville dit.

Nej, nu snurrar skallen, sov gott alla =)


Dåligt humör

Usch, jag fungerar verkligen inte som människa när jag får för lite sömn. 06,30 fick jag släpa mig upp i morse för att åka till stallet och göra i ordning allt innan Johanna (equiterapeut) skulle komma och göra Kruts behandling. Åter igen så var han väldigt mycket bättre, väldigt skönt :D Han har ju varken ont eller något men vi får se upp så att han inte får tillbaka den förvridna muskeln. Nu ska han iallafall stå till på Söndag, sen får jag börja rida igen.

Men iallafall, när vi var klara med Krut kom mamma och hämtade mig och körde hem. Påväg hem stannade vi till på en kinarestaurang och åt lunch (mums!) innan mamma släppte av mig på ICA för att handla lite medans hon körde tillbaka till jobbet. Plockar åt mig det jag ska ha och ska betala med mammas ICA-kort. Men de funkar inte, kassan har ingen kontakt med ICA banken så jag måste uppvisa ID vilket jag såklart inte har med mig. Lämnar varorna bakom kassan och får gå hem för att hämta pengar. Väl hemma kommer jag på att plånboken är kvar i stallet så jag har inte ett öre på mig. Så mina varor är kvar i affären och jag är sjuuuukt irriterad över detta. Gah!

Imorgon blir det godisinköp och plocka ut pengar inför GÖTEBORG HORSESHOW! Ska då få träffa Sandra för första gången (:D<3) och hejja på Becca från klubben som tävlar GP-ponnyn. Ska bli sjuktkul!


Oups

Missade hela dagen igår, fast det var faktiskt inte helt (läs; alls) mitt fel. Internet bestämde sig ju nämligen för att lagga ur när jag kom hem från stallet. Så typiskt.

Erika (Nethril @ bukefalos) kom och hämtade upp mig 09,30 igår morse och körde upp mig till stallet. Våra stall ligger grannar så vid 11 red hon och en annan tjej bort till mig och vi gav oss iväg på långtur i snön. 2 timmar blev det, riktigt härligt. :D Och jävlar vilken fart Erika har, haha. Glad jag tog Sunny och inte Krut, han hade banne mig inte hängt med i tempot.

Jag är ju lite sådär fördomsfull mot alla ryttare som fyllt över 20 att galopperna ska vara så samlade som möjligt, gärna kort galopp i full samling ute i naturen så varje gång Erika sticker iväg i full fart blir jag lika förvånad, är ju beredd på att hålla in. Så även igår vid första galoppen, hon började trava, jag höll in en inte allt för glad Sunny för att lämna lite galoppspace sedan när Erika skjuter iväg och lämnar oss lååångt efter. Så det var bara att ge fria tyglar och försöka komma ikapp.

Så sista galoppen igår där jag var först tänkte jag försöka galoppera i från Erika. Eh, ja, det gick ju inte. Jag satte full jävla räsarfart, snabbare än jag galopperat på Sunny förut och vänder mig om och ser Erika o Texas tätt bakom oss. Haha, Texas måste vara byggd för att springa, dumma westernhäst. :P

Efter våran tur (Texas var fullständigt sjöblöt när vi kom tillbaka, Sunny lite svettig under sadeln ^^) åkte jag med Erika hem igen innan mamma och jag åkte upp igen vid halv 6, tog in hästarna och jag red Krut i lilla ridhuset. Han gick verkligen som en klocka, duktiga pojk!

Idag blir de uteritt på bägge två, tar bussen upp om en timme. Imorgon ska Krut få sin (förhoppningsvis) sista genomgång av equiterapeuten så han får då bli stående tors-fre-lör så det får bli en lugnare tur idag så han inte blir tjock i benen av att stå sedan.

Och på lördag är det GÖTEBORG HORSESHOW! :D

Och med de orden avslutar jag detta milslånga inlägg för dagen, haha. tjiing!

Måndagen är över

Denna dagen spenderades i stallet, åkte upp vid 12 och åkte hem 5. Red Krut i lilla ridhuset, tänkte rida på ett fält men blev aldrig av, orkade inte. :P Sunny fick sig en långtur, eller ja, turen som brukar gå på ca 1 ½ timme med Krut gick på 1 h med Sunny, haha. Faan, vad pigg han var, helt galen!! Tacka vet jag martingalen idag, annars hade jag aldrig fått stop. Sunny körde upp huvudet och sprang som en idiot, fast jävlar vad kul det var. Älskar när hästarna är sånna. ^^

När jag kom hem kom Lovisa och Ida förbi. Ida stannade i typ 5 minuter (haha) och Lovisa i 2 ½ timme innan de gick igen och nu har jag fått lite köttfärssås i magen och ska se på The Island nu som går på 9:an.

Tänkte visa lite bilder från dagen men min mobil vill inte samarbeta med mig så det får bli imorgon istället.



Ottilia - Jag måste hålla med, börjar bli trött på språket och handlingarna i Horizons, det matchar inte med de riktiga karaktärerna. Men jag kan inte låta bli att läsa ändå, måste fördriva tiden med något. ^^

Men åh, ge mig, va, va,va?



Den är rosa, har 21 megapixel och är skitgrym att fota med manuellt.

Ge mig!

God Morgon!

Första dagen på sportlovet, gud så efterlängtat! Just nu sitter jag med datorn i knät och Pirates of the Caribbean 3 på TV:n. Länge sedan jag såg den filmen nu så jag tänkte att det vore dags igen.

Det snöar ute så snart ska jag bege mig till stallet och rida mina två hästar. Mer än Krut har jag ju hand om Carolinas ponny denna veckan. Ska bli kul att rida ponny igen, även en helt galen en, haha.

Nej, nu ska jag fortsätta titta lite på POTC, tjiing

Fräscha fötter

Har precis suttit med fötterna i ett varmt fotbad med vibration på, så härligt. Känns som att gå på moln nu. Har förresten hittat en helt underbar låt, Storm. Blir så nära till gråt varje gång jag hör den, kan verkligen relatera till det hans säger. Lyricsen är helt otrolig. De flesta av er vet nog inte varför jag känner igen mig i texten, det är väldigt personligt och bara ett fåtal vet om det och det är sjukt jobbig. :(

Nog tråkigheter, jag som var på så sjukt bra humör för, hmm, 2 minuter sedan? Dumma låt.

Anyway, lyssna på den.

And know everything is alright
Everything is alright


Everything is alright


Söndag

Ännu en vecka har gått, wow, var det verkligen 8 v sedan det var nyår? Helt ofattbart... Tiden går så fort nu när man går mot ljusare tider och sommaren kommer med stormsteg.

Så vad har jag gjort på min söndag, ja, inte mycket. Åkte upp till stallet vid 10 och skulle dona iordning allt (mocka, hö etc) innan jag red ut var de tänkt så jag släppte ut hästarna med en gång. När jag mockat skulle jag fylla på med en torvbal som jag slet med i en timme för att få sönder. Skiten var ju stenfryst. Jag satt tillslut med händerna och försökte få isär. Tjena vad dåligt humör jag var på då, haha.

När jag äntligen var klar så stötte jag på Jacob så vi bestämde att rida ut ihop. Hästarna skötte sig utmärkt och var riktigt pigga, hihi. En väldigt härlig tur trots bristen på sol.

Nu har jag kommit hem, tagit en varm och lång dusch och ska nu äta lite och läsa mer av Horizons. Fryser som en katt och är säkert påväg att bli sjuk, toppen nu när jag ska ha både Sunny och Krut i veckan och rida bägge. Blir inte heller någon filmkväll hos Lovisa :( Men, men, jag får kurera mig och bli frisk istället...

Ha en fortsatt trevlig söndag allihopa :D

Dagens ridtur

Som jag skrev i tidigare inlägg så lovade jag ett inlägg om dagens ridtur på hästen min och här kommer det.

Åkte upp 'tidigt' till stallet idag med Carro. Vi tänkte åka upp vid 9 men det var -10 *hutter* då så vi väntade en timme och åkte upp vid 10 istället. Strålande sol, -5 och ingen vind alls, heelt perfekt för uteritt. Vi broddade på hästarna och stack iväg vid 11. Tänkte bara rida en mellankort tur vid namn "Lassevägen", tar väl ca 35 min att rida men halvvägs så bestämde vi oss för att rida bort till järnvägen och ta den vägen hem (=lite längre). Jag var beredd på en helt skogstokig häst eftersom morgon-kallt-rida ut-solsken-överskottsenergi inte brukar vara en bra kombination för lilla Krut men wow vad förvånad jag blev. Visst vägrade han stå still och protesterade med att backa runt och hålla på och i början av turen var minsta lilla grejj farligt men allt eftersom vi bägge slappnade av gick det även så mycket bättre.

När man kommer fram till järnvägen är det en lååååång raksträcka bredvid spåret och vi hade sett tåget komma 5 min tidigare så vi var ganska säkra på att inte möta ett till (Sunny råkar vara väldigt rädd för tåg x]). Vi skrittade halva raksträckan och tänkte sedan trava resten. Jag gjorde mig beredd på überpigg häst eftersom det var hemmåt också men wow, när vi väl travade frustade han bara nöjt, krökte på nacken, trampade under sig och travade väldigt samlat. Sunny (observera att Sunny är ponny och Krut är häst, ca 20 cm högre i manken) fick ett väldans försprång även om hon också travade långsamt.

Krut slog sedan över till galopp, och vilken galopp det var. Helt underbar! Fortfarande kvar i form, i lugn och gungande galopp. Bara att sitta ner och njuta. När Carro såg att vi galopperade passade även hon på att ta en liten galopp och försvann då ännu längre bort men Krut sket i't och gungade fram. Sen i slutet så blev han lite sugen på att öka och galopperade på sidleds och hoppade fram, haha, men gjorde inget mera. Vi tog sedan en galopp till, på en raksträcka som går rakt mot stallet och hästarna höll fortfarande samma, härliga tempo. Lite bus såklart, men helt klart kontrollbar.
 
Krut har inte varit så lugn och trygg på jag vet inte hur länge. Så himla skön känsla att äntligen kunna slappna av. Så imorgon tänkte jag rida lite på ängen och hoppas att han håller samma goda form då mamma ska försöka sig på att fota lite. =)


Min fina prins innan ridturen. Ser allt bra sugen ut, haha :D



Efter, med glimten i ögat :D<3





Vaddå årets finaste dag? (I hagarna, Gaspar - Sunny - Krut)

Haha

Nu jävlar blev de grönt, hahaha :D

Men jag är ju på vårhumör idag så vad passar inte bättre då en grönt? xD

Eller ja, grön/vitt/svart tema blev det nu. =) Vad tycker ni? För starka färgkontraster? HIT ME!

Colombia

Pssst, tänkte tipsa lite smått om en film jag och en kompis slängt ihop om det som pågår i Colombia. Jag förstår att hälften av er som läser inte vet alls om någon konflikt i Colombia, jag visste inget om den förrens vi skulle göra våran skoluppgift om den. Och det är riktigt otäckt. Så mycket mord. En bit in i filmen (vid 02,00) kommer det en bild på en ung kille som är dödad. Det syns inte så bra på bilden men han har en sk. Colombiansk slips. Man slizar upp halsen på sitt offer med en kniv och drar ut tungan genom hålet medans sitt offer fortfarande lever. Sjukt otäckt.

Colombia

Överlevare

Yes, jag klarade gårdagen med bravur! Inte en enda vurpa, blåmärke, besök på akuten eller liknande blev det. :D Missade inte heller bussarna jag skulle med, eller ja, den ena kom aldrig (den var försenad) så jag gick ner till stan istället men det räknas inte riktigt. ;) Även hästen höll sig i schack under nästan hela ridturen.

Sänder en tanke till Ottilia som inte var lika lyckosam igår :( Krya på dig Aiakos och se till att bli bra fort!

Sitter nu här hemma med datorn i knät i uterummet och myser. Tänkte skriva ett inlägg om världens härligast ridtur senare.

tjiing!

Fredag den 13

Oturdagen är inne, detta bådar inte gott för Sofia Enarsson, den otursförföljde och något klumpiga tonåringen. Ska strax dra på mig lite kläder (sitter här i kläderna jag sov i, tights, mjukisbyxor, t-shirt och adidashoodie, ja, det var VÄLDIGT kallt i natt :S) och sedan bege mig ner på stan för att hoppa på bussen till stallet tillsammans med Carro. Vi har ju studiedag idag, såååå skönt!

Vädret bådar dock gott, ca 10 cm snö och strålande solsken, -5 grader. Riktigt härligt. Blir nog en lång skrittur idag, första gången jag rider på Krut sedan förra tisdagen. Ska bli skojj! Hoppas bara hästen kan hålla sig i skinnet, haha. :P

Har något otursamt hänt mig då än? Nej, faktiskt inte, och det skrämmer skiten ur mig, haha. :D Så troligtvis så laddar livet upp med något riktigt otäckt som ska hända mig och inte en väldigt massa smågrejjer som förra gången. Får se sen ikväll om jag överlevt dagen ;)

En ny design ska de bli också, blev inge nöjd alls med den som är nu så ikväll får ni kika in på den nya. Denna med temat vad jag älskar mest. De kan ni ju klura på vad det betyder.... (a) Haha, fast de vet ni nog xd

Hursomhelst, trevlig dag på er allihopa och hoppas ni klarar er utan att något fasansfullt inträffar haha :D tjiing!


Firefox vs Internet Explorer

Vi har funnit problemet. Vill ni se den gamla version på min blogg, använd FIREFOX. Är ni nyfikna på den nya så använd er av INTERNET EXPLORER. Sedär, då får ni välja vilken version ni vill se, gud såååå braaa -.-

Va faan?

För Andrea funkar nya designen, haha. Inte för mig :S Ser ni den nya med massa olika bilder eller den gamla med huggtänder??

Ny design!

Yes, så bra jobbar jag under lektionerna. Det blev en ny design istället för att skriva om WW2... ;D Upplösningen blev dock riktigt ful, vet inte vad jag gjorde fel, hehe. Vet inte om jag gillade O's design bättre, denna är kanske lite mer personlig men lite ful. Vad tycker ni?




Härligt, designen sparades inte... >.< Tack för den liksom....

God Morgon!

Eh, ja, de blev inget inlägg igår, hade varken tid eller ork, hade ju hand om både Krut och Sunny igår så de tog tid i stallet. Men nu är jag äntligen tillbaka i skolan, sista dagen innan lovet, vi har ju studiedag i morgon :D

Ska lägga in ett nytt inlägg lite senare, vi har lektion nu och läraren pratar.

tjiing!

I'm back

Yes, ni läste rätt!

Efter att i en månad försökt lista ut mitt lösenord som är för svårt för mig att komma ihåg fick jag tillslut hjälp av Ottila (<3 TACK!) som visste min inloggning efter hjälpen jag fått med designen.

Så vad har hänt sedan sist? MASSOR! Jag har valt gymnasielinje, skaffat framtidsplaner, hästen har skadat sig (...igen...) och jag har haft en massa härlig tid med vänner samt massa mer. Jag känner mig dock väldigt oinspirerad att skriva nu om allt, är fortfarande sjuk, ont i halsen och huvudet samt feber. :(

Så imorgon har ni att vänta bilder och låånga inlägg :)


RSS 2.0